Hacamat Duası: Şifa İçin Okunacak Dua

Hacamat, Müslümanlar için önemli bir şifa ritüelidir. Bu ritüel yapılırken, kişinin niyet etmesi ve dualar okuması çok önemlidir. Hacamat öncesi, “Ya rabbi niyet eyledim. Senin rızan için; Adem aleyhisselamdan beri gelip geçen peygamberlerin, 4 büyük halifenin, iki cihan güneşinin hürmetine ruhumdaki, zihnimdeki ve bedenimdeki bütün hastalıklara şifa ver.” diyerek niyet edilmesi gerekir1.

Hacamat sırasında, Besmele, Salavat, Ayet-el Kürsi, Fatiha, Felak, Nas ve İhlas sureleri okunmalıdır. Ayrıca “Ya Şafi” duası da tavsiye edilir.

Önemli Noktalar

  • Hacamat öncesi niyet ve dua etmek önemlidir.
  • Hacamat sırasında Besmele, Salavat, Ayet-el Kürsi, Fatiha, Felak, Nas ve İhlas sureleri ile “Ya Şafi” duası okunmalıdır.
  • Hacamat, Müslümanlar için önemli bir şifa ritüelidir.
  • Hacamatın doğru bir şekilde yapılması, kişinin şifa bulması için gereklidir.
  • Hacamat duaları, şifa bulmak isteyen Müslümanlar için yol göstericidir.

Hacamat Nasıl Yapılır? Yatırım Duası

Hacamat, vücuttaki kan ve enerjiyi dengelemek için kullanılan bir tedavi yöntemidir. Kişinin niyet etmesi ve dua etmesi çok önemlidir. “Ya rabbi niyet eyledim. Senin rızan için; Adem aleyhisselamdan beri gelip geçen peygamberlerin, 4 büyük halifenin, iki cihan güneşinin hürmetine ruhumdaki, zihnimdeki ve bedenimdeki bütün hastalıklara şifa ver.”2 şeklinde niyet edilebilir.

Hacamat Yapılırken Niyet ve Dua Barışma Duası

Besmele, Salavat, Ayet-el Kürsi, Fatiha, Felak, Nas ve İhlas sureleri ile “Ya Şafi” duası okunmalıdır. Bu dualar hacamatın faydasını artırır ve manevi arınma sürecini destekler2. İyilik ve affetme duyguları güçlenir, negatif duygulardan arınma desteklenir2. Aile Koruma Duası

Hacamat Sırasında Okunması Tavsiye Edilen Dualar

Besmele, Salavat, Ayet-el Kürsi, Fatiha, Felak, Nas ve İhlas sureleri ile “Ya Şafi” duası önerilir. Bu dualar hacamatın manevi etkisini artırır2. Zikir ve dua, ruhu güçlendirir ve Allah’a yaklaştırmak için önemlidir2.

Kur’an-ı Kerim’de hacamatla ilgili bir ayet yok. Ama Peygamberimizin (s.a.v.) hadislerinde hacamatın önemi vurgulanır. Bu yüzden, hacamat öncesinde ve sırasında yapılan dua ve niyet çok önemlidir. Cesaret Duası

Hacamat Öncesinde Okunacak DualarHacamat Sırasında Okunacak Dualar
  • Besmele
  • Salavat
  • Ayet-el Kürsi
  • Fatiha Suresi
  • Felak Suresi
  • Nas Suresi
  • İhlas Suresi
  • “Ya Şafi” Duası
  • Besmele
  • Salavat
  • Ayet-el Kürsi
  • Fatiha Suresi
  • Felak Suresi
  • Nas Suresi
  • İhlas Suresi
  • “Ya Şafi” Duası

“Hacamat, manevi arınma süreci olarak da kabul edilir ve duaların gücü önemsenir.”

Hacamat Duasının Önemi Sigorta Duası

Hacamat, Peygamberimiz (s.a.v.) tarafından tavsiye edilen bir sünnet. Müslümanlar için hem manevi hem de fiziksel şifa sağlar3. Bu tedavi, cilt altındaki toksinleri vakumla atar ve Hz. Peygamber (s.a.v) döneminde ağrıları tedavi etmek için kullanılmıştır3. Hacamatın işe yaraması için doğru niyet ve dua şarttır3. Bir Şeyin Olması İçin Dua

Hacamat duası, İslam inancında büyük önem taşır. İslam, İman ve İhsan kavramlarıyla bağlantılıdır3. Bu dua, kişinin niyetini ve imanını gösterir. Peygamber Efendimiz’in (s.a.v) öğretileri ve Kur’an, hacamat duasının manevi değerini artırır3.

  • Hacamat, 70 hastalığa şifa sağlayabilir. Bunlar arasında kanser, cüzzam, delilik ve daha fazlası bulunur4.
  • Kafadan hacamat, delilik, cüzzam ve başağrısını tedavi edebilir4. Taziye Duası
  • Hacamatın faydası, 2-60 yaş arası kişilere uygulanır4. Panik Atak Duası
  • Ayın 17. gününde yapılan hacamat, 1 senelik faydaya ulaşır4.

Hacamat duası, bu tedavi yönteminin manevi ve fiziksel faydalarını artırır. Doğru niyet ve dua ile hacamat, İslam’a bağlılığı güçlendirir ve şifa sağlar3. Mahkemenin iyi SONUÇLANMASI için okunacak dua

“İslam, İman ve İhsan kavramları tanımlanırken, Hz. Muhammed’in (s.a.v) öğretileri ve Kur’an’ın önemi vurgulanmaktadır.”3

Sonuç olarak, hacamat duası Müslümanlar için şifa ve bereket kaynağıdır. Hacamat duası nasıl okunmalı ve hacamat duası önemli mi soruları, Müslümanlar için önemlidir34. Cuma duası kısa okunursa dilek kabul olur

Peygamber Efendimizin Hacamat ile İlgili Hadisleri

Peygamber Efendimiz (s.a.v.), hacamatın önemine birçok hadisinde vurgu yapmıştır5. Mirac’dan inerken bir melek cemaatine “Ey Muhammed (Sallallahü aleyhi ve sellem)! Ümmetine hacamat olmalarını emret!” demiştir. Ayrıca Peygamberimiz (s.a.v.), Hayber’de zehirli koyun buduyla zehirlendiğinde Cebrail Aleyhisselâm’ın kendisine hemen kafasının arkasından hacamat yaptırmasını söylediği rivayet edilmektedir.

Hacamat Konusunda Hz. Peygamber’in Tavsiye ve Uygulamaları

Peygamberimiz (s.a.v.), “Hacamat her hastalığa faydalıdır, uyanık olun hacamat olun.” ve “Kafadan hacamat olmak her hastalığın ilacıdır” şeklinde hadisler buyurmuştur56. Günümüzde enjektörle kan alımı yapılmakta olup, eskiden ise “hacamat bıçağı” veya “hacamat zembereği” adı verilen aletlerle uygulanmaktaydı6. Salı Günü Duası : Bereket ve Huzur İçin Özel Dua

Hacamat, vücuttaki kan fazlalığının neden olduğu rahatsızlıkları giderme amacıyla kullanılan bir tedavi yöntemidir.6 Sülüklerin vücuttaki ağrılı bölgelere konularak kan emmesi suretiyle uygulanan bir hacamat yöntemi de mevcuttur6.

Uzman bir hekimin muayenesi ve tavsiyesiyle yapılan hacamatın faydalı ve İslam’da caiz olan bir tedavi yöntemi olduğu vurgulanmaktadır6. Peygamber Efendimiz’in (s.a.s) tavsiyesiyle yapılan hacamatın, sağlık için bir ibadet değeri taşıdığı ifade edilmektedir6. Gelin Çıkarma Duası

Hz. Peygamber (s.a.s) tarafından hacamatın en iyi tedavi yollarından biri olarak tavsiye edildiği belirtilmekte olup, kan aldırma yollarının en güzeli olarak nitelendirildiği ifade edilmektedir6. Düşmanlardan Korunmak İçin Dua – Kötülükten Korunma Duası

Hacamatın, aklı ve hıfzetme (ezberleme) gücünü arttırdığı, aç karnına yapılmasının daha faydalı olduğu ve hafız olanların hıfzettikleri konuları daha iyi kavrayabileceği bilgilerine yer verilmektedir6.

Hacamatın insan sağlığına birçok katkıda bulunduğu ve özellikle bazı deri hastalıklarının tedavisinde faydalı olduğu belirtilmektedir6. İbn Mâce’nin Kitâbu’t-Tıb’inde yer alan bilgiye göre, hacamatın en uygun zamanının perşembe günleri ve Allah’ın ismini anarak yapılan hacamatın önerildiği ifade edilmektedir65.

Hacamat Duası Faydaları

Hacamat, geleneksel ve İslami tıpda önemli bir tedavi yöntemidir. 70’den fazla hastalığa şifa sağladığı bilinir2. Kanser, cüzzam ve delilik gibi hastalıklar için faydalıdır3. Kanser hastalarında da tedavi edici etkileri vardır2.

Zikir ve dualar, hacamat sırasında ruhun manevi açıdan güçlenmesine yardımcı olur2. Okunabilecek dualar arasında Bismillah ve Fatiha Suresi bulunur2. Bu dualar, iyileşme sürecinde etkili olur2.

Zikir ve dua, ruhsal dengeyi sağlar2. Hacamat, nazara ve sihre karşı da kullanılır2. İyilik duygularını artırır ve negatif duygulardan arınmayı destekler2.

Hacamat, İslam geleneğinde önemli bir yer tutar3. Hem tıbbi hem de manevi açıdan birçok faydası vardır.

hacamat faydaları

Hacamat FaydalarıAçıklama
Hastalıklardan KorunmaHacamat, Hz. Peygamber’in sünneti olarak yüzyıllardır kullanılır. Hastalıklardan korunma ve tedavi amaçlı uygulanır3.
Vücut Sağlığıİbn-i Sina’ya göre hacamat, vücudun çeşitli bölgelerinde uygulanır. Migren, baş ağrısı ve stres gibi rahatsızlıklara karşı etkilidir3.
Ruhsal SağlıkZikir ve dualar, ruhun manevi açıdan güçlenmesine katkı sağlar. İyilik ve affetme duygularını artırır, negatif duygulardan arınmayı destekler2.

Hacamat Yapılacak En Faydalı Yerler

Hacamatın en faydalı yapıldığı yerler arasında Kâhil, Ehdeayn ve kalbin arkası yer alır7. Hacamatçının hangi hastalık için nerede yapılacağını bilmek çok önemlidir. Çünkü hacamat yapılan yerler kişiye göre değişebilir.

Vücuttaki Hacamat Noktaları

Vücutta hacamat yapılması önerilen noktalar şunlardır:

  • Kâhil (iki kürek arasının 10 cm üstü)
  • Ehdeayn (iki kulak arkası)
  • Kalbin arkası
  • Bel bölgesi
  • Boyun arkası
  • El ve ayak bilekleri

Hacamat tedavisi8, fazla kanın çıkarılmasıyla deri altındaki kirli kanları temizler8. Bu sayede baş ağrısı, bel ağrısı ve prostat sorunları gibi hastalıklar tedavi edilebilir8.

Hacamat, tecrübeli hekimler tarafından yapılması ve doğru teknikle uygulanması önemlidir9. Bu, skar dokusu oluşmasını azaltır9. Ayrıca, hijyen kurallarına uyulması ve tek kullanımlık malzemeler kullanılması şarttır9.

“Hacamat, vücutta fazla kanın çıkarılarak, deri altındaki kirli kanların temizlenmesini sağlamaktadır.”8

Hacamatın Mevsim ve Ay Günlerine Göre Yapılması

Hacamat, ilkbaharın sonunda, Mayıs-Haziran aylarında yapılır10. Kan alınacak noktaların doğru seçilmesi önemlidir10. Ayrıca, standart noktalar dışında belirlenen bölgelere uygulama yapılabilir10.

Ayın Hangi Günlerinde Hacamat Yapılmalı?

Hacamat, ayın 17., 19., 21. ve 15. günlerinde yapılmalıdır7. Ayın 17. günü en faydalıdır7. İlk 14 gün içinde hacamat yapılmamalıdır7. 15-21 gün arasında yapılması önerilir7. 22-30 gün arasında yapılan hacamat daha az faydalıdır7.

Alınan kan örneklerinde biyokimyasal parametreler ve ağır metaller yüksek seviyededir10. Düzenli hacamat, kışın soğuk algınlığı-grip riskini azaltır10.

Hacamat, bağışıklık sistemini güçlendirir10. Vücut direncini artırır10. Ayrıca, ağır metal ve toksinlerin atılmasını sağlar10.

Hacamat, kan dolaşımını artırır ve tansiyonu dengeler10. Beyin fonksiyonlarını canlandırır10.

Hacamat Ayı

Hacamat, metabolizmayı düzenler10. Sindirim sistemi ve dolaşım sistemine olumlu etkiler sağlar10. Kas-iskelet ağrıları, kireçlenme ve romatizma gibi durumlar tedavi edilir10.

Hacamat kesilerinin derin olmaması önemlidir10. Sık ve düzenli yapılması önerilir10.

Hacamat Yapılması Önerilen GünlerAçıklama
17., 19. ve 21. GünlerHicri takvime göre hacamat yapılması önerilen günler
Pazartesi ve Perşembe GünleriHacamat tedavi günleri olarak belirtilmiştir
Hamileliğin Son HaftasıDoğuma 3-5 gün kala hacamat uygulanabilir
Hamileliğin İlk ve Son 3 AyıHacamat uygulaması yapılmıyor

Abdestli olma ve doğru oturma şekli önemlidir7. İz kalma riski minimaldir7. Cilt bakımı önerilir7.

Haftanın Hangi Günleri Hacamat için Uygundur?

Hacamat tedavisinde Pazartesi, Pazar, Salı ve Perşembe günleri en iyi zamanlardır11. Eğer Pazartesi mümkün değilse, diğer günleri de iyi bir seçimdir11. Çarşamba, Cuma ve Cumartesi günleri ise hacamat yapılmaması önerilir11.

Hacamat Yapılmaması Gereken Günler

Hicri ayın ilk 5 ve son 5 günü hacamat yapılmaması önerilir11. Ayın 5. ve 25. günleri arasında hacamat yapmak daha iyidir11. Hicri ayın 17., 19. ve 21. günlerinde ise sünnet için hacamat yapılabilir12.

Ayın ilk 15 gününde hacamat yapmak zararlı olabilir11. Ayın son 15 gününde hacamat yapmak daha iyi11. Hamilelik ve emzirme döneminde hacamat yapılmaması önerilir11.

En iyi günler Pazartesi, Pazar, Salı ve Perşembe11. Hicri ayın ilk ve son 5 günü, Çarşamba, Cuma ve Cumartesi ise uygun değildir11.

Günün Hangi Saatlerinde Hacamat Yapılmalıdır?

Hacamat, İslam dininde ve tıpda önemli bir yer tutar. Peygamber Efendimiz (s.a.v.), hacamatın en iyi saatlerini bize göstermiştir13. Güneşin doğmasından 1 saat sonra başlayan 2 saatlik zaman dilimi, hacamat için en iyi zamanlardır13. Eğer bu zamanlar mümkün değilse, öğle ile ikindi namazları arasında da hacamat yapılabilir13.

Peygamber Efendimiz (s.a.v.), hacamatın bazı hastalıkları tedavi edici olduğunu söylemiştir14. Ayın 17., 19. ve 21. günlerinde yapılan hacamat, şifa verici olduğu söylenir14. Pazartesi, Salı ve Perşembe günleri ise hacamat için en iyi günler olarak kabul edilir15.

Hacamat, sıcak havalarda veya yüksek sıcaklıklarda yapılmalıdır. Çünkü kan basıncı artışına bağlı hastalık ve ölüm riskini azaltabilir13. Ancak hacamatın bilinçsizce ve sık sık yapılması sakıncalıdır13. Bu yüzden, hacamatı ölçülü ve dikkatli yapmak önemlidir.

En iyi zaman dilimi, güneşin doğmasından 1 saat sonra başlayan 2 saatlik zaman dilimidir13. İkindi vakti ile güneş batımı arasındaki süre de uygun bir zamandır13. Ayrıca, ayın belli günlerinde ve haftanın belirli günlerinde hacamat yapmak daha faydalıdır1415.

Hacamat Duası Nasıl Okunmalıdır?

Hacamat yapılırken kişinin niyet etmesi ve belli duaları okuması önemlidir. Kişi “Ya rabbi niyet eyledim. Senin rızan için; Adem aleyhisselamdan beri gelip geçen peygamberlerin, 4 büyük halifenin, iki cihan güneşinin hürmetine ruhumdaki, zihnimdeki ve bedenimdeki bütün hastalıklara şifa ver.” diye niyet edip dua etmelidir9. Ayrıca hacamat sırasında Besmele, Salavat, Ayet-el Kürsi, Fatiha, Felak, Nas ve İhlas sureleri ile “Ya Şafi” duasının okunması tavsiye edilir.

Hacamat işlemi için Peygamber Efendimizin çeşitli hadisleri ve uygulamaları rehber niteliğindedir16. İslam tarihinde koruyucu hekimlik uygulamaları ilk kez Hz. Peygamber tarafından başlatılmış ve O, sağlık konusunda önemli uyarılarda bulunmuştur16. Hacamat işlemi sırasında Resulullah’ın önerdiği duaların okunması, kişinin niyet ve inanç boyutunu güçlendiren bir uygulamadır.

Ayrıca hacamat öncesi ve sonrası dikkat edilmesi gereken hususlar da önemlidir9. 3 saat önce sıvı gıda alınması, tansiyon-şeker düşmesine engel olabilir9. Kan sulandırıcı ilaç kullananların, uygulamadan 6 saat sonra ilaç içmeleri önerilmektedir9. Perhiz yapılması, hacamatın etkisine olumlu katkı sağlamakta olup, hayvansal gıdalardan kaçınılması tavsiye edilir.

“İslam tarihinde koruyucu hekimlik uygulamaları ilk kez Hz. Peygamber tarafından başlatılmıştır.”16

Hacamat yöntemi, belli kurallara uyulduğunda güvenli ve etkili bir uygulamadır9. Hijyen kurallarına uyulması, enfeksiyon riskini azaltır9. Hekimlerin tecrübe sahibi olması, kesik izi riskini azaltır ve uygulamanın daha güvenli olmasını sağlar9. Hacamat, belirli durumlara uyulduğunda son derece güvenli ve etkili bir yöntemdir9.

Hacamat Öncesi ve Sonrası Dikkat Edilmesi Gerekenler

Hacamat, insanlık tarihi boyunca kullanılan bir tedavi yöntemidir17. Bu işlem, vücuttaki zararlı maddelerin boşaltılması için yapılır17. Hacamat, beş adet bambu, cam veya benzeri araçla gerçekleştirilir17. Çok eski zamanlardan beri kullanılmaktadır17.

Hacamat öncesinde, kişinin abdestli olması ve Âyete’l-Kürsî, Nâs sûresi, Felak sûresi, İhlâs sûresi ve Fâtiha sûresi okuması gerekir. Ayrıca, salavat getirmek de önemlidir18.

  • Hacamat işleminden en az 24 saat önce hayvansal gıdaların tüketilmemesi önerilir17.
  • Hacamat esnasında şeker ve tansiyon düşmemesi için işlemden yaklaşık 3 saat önce sıvı gıda alınması tavsiye edilir17.
  • Hacamat sonrasında tuzlu, süt ürünleri ve hayvansal gıdalar tüketilmemelidir7.
  • Hacamat sonrasında 1 gün önceden 3 gün sonrasına kadar cinsel ilişkiye girilmemelidir7.

Hacamat sonrasında duş yapmak, izlerin iyileşmesi için faydalıdır17. Ayrıca, 6 saat uyumamak ve yürüyüş yapmak da önerilir17.

Hacamatın yanlış uygulanması, hastalığa neden olabilir7. Hollywood yıldızlarından Demi Moore ve Kim Kardashian da hacamat ve sülük tedavisinden faydalanmıştır7.

“Hacamat tedavisinin faydalarını ele alacak olursak, hacamat olup da 20 senedir ilaç kullanmayan insanlar var.”7

Kur’an’da hacamat, şifa kaynağı olarak övülmektedir18. Bu nedenle, hacamat öncesi ve sonrasında dikkat edilmesi gereken hususlar önemlidir.

Sonuç

Hacamat, İslam geleneğinde önemli bir yer tutar. Aynı zamanda modern tıbbın da kabul ettiği bir tedavi yöntemidir19. Çoğu kişi, deneyimli uygulayıcılar tarafından yapılan hacamatdan daha iyi sonuçlar aldığını söyler19.

Hacamat, romatizma, sindirim sorunları, migren ve ağrıları tedavi etmek için kullanılır19. Kişiler, hijyenik ortamlarda hacamat yaptırmayı tercih ederler19.

Hacamatın maliyeti, giriş ücreti ve kullanılan kaplar nedeniyle 100 liraya kadar çıkabilir19. Bazı kişiler, hacamatla cilt sorunlarını da tedavi etmeyi amaçlarlar19. Uygulayıcının sertifikası ve tecrübesi, tercihlerde önemlidir19.

Hacamat duası, Müslümanlar için önemli bir ritüeldir. Ruhsal ve bedensel sağlığa katkı sağlar20. Hacamat, niyet ve dua ile yapılansa, birçok hastalığa şifa getirebilir20. Hacamatın faydasını artırmak için kurallara uyulması önemlidir20.

FAQ

Hacamat duası nedir?

Hacamat duası, Müslümanlar için önemli bir ritüeldir. Bu ritüel yapılırken, “Ya rabbi niyet eyledim…” diyerek niyetlenirler. Bu niyetle, hastalıklara şifa aranır.

Hacamat sırasında hangi dualar okunmalıdır?

Hacamat sırasında, Besmele, Salavat, Ayet-el Kürsi, Fatiha, Felak, Nas ve İhlas sureleri okunur. Ayrıca “Ya Şafi” duası da okunması önerilir.

Hacamat öncesi hangi dua okunmalıdır?

Hacamat öncesinde, abdest almak şarttır. Âyete’l-Kürsî, Nâs sûresi, Felak sûresi, İhlâs sûresi ve Fâtiha sûresi okunmalıdır. Ayrıca salavat da okunmalıdır.

Peygamber Efendimiz hacamat için ne demiştir?

Peygamber Efendimiz hacamatın önemine dikkat çekmiştir. Mirac’da “Ümmetine hacamat olmalarını emret!” demiştir. Ayrıca “Hacamat her hastalığa faydalıdır” ve “Kafadan hacamat olmak her hastalığın ilacıdır” demiştir.

Hacamattan sonra vücutta ne gibi değişiklikler olur?

Hacamat sonrası tuzlu, süt ürünleri ve hayvansal gıdalar tüketilmemelidir. Cinsel ilişki 1 gün önceden 3 gün sonrasına kadar yapılmamalıdır. Hacamatın yanlış uygulanması, hastalıklara neden olabilir.

Kaynak Bağlantıları

  1. Kur’an’da geçen 7 tane şifa ayeti: Peygamber Efendimizin en etkili şifa duaları! – https://www.haber7.com/dini-bilgiler/haber/3364300-kuranda-gecen-7-tane-sifa-ayeti-peygamber-efendimizin-en-etkili-sifa-dualari
  2. Hacamat Öncesi Okunacak Dualar: Beden ve Ruh Sağlığı için Manevi Destek | Hacamat Takvimi – https://hacamattakvimi.net/blog/hacamat-oncesi-okunacak-dualar-beden-ve-ruh-sagligi-icin-manevi-destek/
  3. Hacamat Nedir, Nasıl Yapılır ve Faydaları Nelerdir? – https://www.islamveihsan.com/hacamat-nedir-nasil-yapilir-ve-faydalari-nelerdir.html
  4. Şifa mucizesi ” HACAMAT ” – http://eliftenyeye.blogspot.com/2012/08/sifa-mucizesi-hacamat.html
  5. Hacamat ile Alâkalı Hadîs-i Şerîfler | İsmailağa – Resmî İnternet Sitesi – https://www.ismailaga.org.tr/hacamat-ile-alakali-hadis-i-serifler
  6. HACAMAT (HÄ°CAMAT) – https://sorularlaislamiyet.com/kaynak/hacamat-hicamat
  7. Hacamat bölgeleri ve faydaları! Peygamber sünneti ‘Hacamat’ nasıl yapılır? Hacamat çizikleri.. – https://www.yasemin.com/masiva/haber/2898073-hacamat-bolgeleri-ve-faydalari-peygamber-sunneti-hacamat-nasil-yapilir-hacamat-cizikleri
  8. Hacamat Olunuz, Şifa Bulunuz – https://islam-tr.org/konu/hacamat-olunuz-sifa-bulunuz.11409/
  9. Hacamat Tedavisinde Dikkat Edilmesi Gerekenler – https://www.dogalhayat.com.tr/tr/tedaviler/geleneksel-tedaviler/hacamat-tedavisi/hacamat-tedavisi-oncesi-ve-sonrasinda-nelere-dikkat-edilmelidir/
  10. Hacamat Tedavisi Ankara Fiyatları 2024 – Doğal Hayat Polikliniği – https://www.dogalhayat.com.tr/tr/tedaviler/geleneksel-tedaviler/hacamat-tedavisi/
  11. Hacamat Nedir? Faydaları, Nasıl ve Hangi Gün Yapılır? – Nefis Yemek Tarifleri – https://www.nefisyemektarifleri.com/blog/hacamat-faydalari/
  12. HACAMAT – TDV İslâm Ansiklopedisi – https://islamansiklopedisi.org.tr/hacamat
  13. Hacamat [kan aldırmak] – Dinimiz İslam – https://dinimizislam.com/detay.asp?Aid=1460
  14. Hacamat Hijama Ozon PRP : Hacamat Merkezi Doktor Katmer. – https://www.drkatmer.de/tr/home
  15. Hacamat takvimi nedir? Hacamat günleri nedir, ne zaman hacamat yapılır? – https://www.mynet.com/hacamat-takvimi-hacamat-gunleri-nedir-ne-zaman-hacamat-yapilir-110107094314
  16. PDF – https://dergipark.org.tr/tr/download/article-file/211683
  17. Hacamat öncesi ve sonrası nelere dikkat edilmelidir? Hacamat öncesi yapılması gerekenler nedir, hacamat sonrası neler yapılmamalıdır? – https://www.mynet.com/hacamat-oncesi-ve-sonrasi-nelere-dikkat-edilmelidir-hacamat-oncesi-yapilmasi-gerekenler-nedir-110107094740
  18. Hastalar İçin Şifa Duaları – https://www.islamveihsan.com/hastalara-sifa-veren-dualar.html
  19. Hacamat yaptıranlar ve hakkında bilgisi olanlar var mı? – Nefis Yemek Tarifleri – https://www.nefisyemektarifleri.com/sorucevap/hacamat-yaptiranlar-ve-hakkinda-bilgisi-olanlar-var-mi/
  20. Hacet Namazı Nasıl Kılınır, Kaç Rekat? Rekat Rekat Hacet Namazı Kılınışı, Okunacak Duaları ve Sureleri – https://www.milliyet.com.tr/ramazan/dini-bilgiler/hacet-namazi-nasil-kilinir-kac-rekat-hacet-namazi-duasi-ve-anlami-6641401
Click to rate this post!
[Total: 1 Average: 5]

Yorum yapın