Asker uğurlama duası ve Askere giden kişiye ne denir?

ASKER UĞURLAMA DUASI
Askere gidene nasıl dua edilir?
Asker kınası yakılırken hangi dua okunur?
Asker uğurlama geleneği nasıl yapılır?
Askere giden kişiye ne denir?
Asker sevgiliye sözler
Hatim duası Türkçe
Kötülüklerden KORUNMA duası

ASKERE GİDENE OKUNACAK DUALAR NELERDİR?

“Allah’ın hıfzu himayesiyle ( gözetim ve koruması altında) git. Allah sana takva azığı versin (takva nasip etsin), günahını bağışlasın. Her nereye yönelirsen, hayrı o yöne çevirsin. (Darimi, Isti’zan, 41)”

Ya Rabbi ! Bu aziz vatanı korumak için, İslam’ın şanlı sancağını dalgalandırmak için cepheden cepheye koşan ve bu uğurda gözünü kırpmadan şehadet şerbetini içen bütün şehitlerimizin ruhunu şad eyle, bizleri de onların şefaatlerine nail eyle.

Asker kınası yakılırken hangi dua okunur?

Şeref-i şahadet ibraz eden Çanakkale, İstiklal ve Kore şehitlerimize ve vatanı için çalışıp şehit düşen askerlerimize ve güvenlik görevlilerimize rahmet eyle ya Rab!” Orada bulunanlar bu duaya ve daha çoklarına “Âmin!” der. Böylece kına için okunan dua biter.

Asker uğurlama geleneği nasıl yapılır?


Askere gidecek gençleri; haftalar öncesi akraba, komşu ve ahbaplar sırayla yemeğe davet eder, harçlık, giyecek gibi hediyeler verirler. Gençler askere gidecekleri gün bütün yakınları tarafından davul – zurna eşliğinde halaylarla, dualarla uğurlanır.

Tüm sorunu çözmesini mi istiyorsunuz? Derviş uygulamasını hemen indirin

Bereket Duası _ karınca duası _ Arapça  ve Türkçe

Askere giden kişiye ne denir?


”Hayırlı Teskereler” askere giden kişiye söylenen ilk sözdür. Türk kültüründe, askere giden bir kişiye, sağ salim ve güvenle evine dönmesi temennisiyle söylenen bu ifade, bir nevi ”güle güle git, güle güle gel” anlamını taşı

Asker Sözleri – Askere Giden Sevgiliye Uğurlama Sözleri


Asker sözleri her erkek vatandaşın vatan borcunu ödemeye gitmeden önce söylediği sözlerdir. Bu sözler çoğunlukla askere gidecek kişiler ya da asker yakınları tarafından söylenen sözlerdir. Vatani görevini yerine getirmek için çıkılan yolda tüm sevdiklerinden bir süreliğine ayrılacak olmanın verdiği üzüntü ancak vatanına hizmet edecek olmanın da getirdiği mutluluk ile birlikte söylenen bu güzel sözler tam bir duygu şelalesine neden olur.
Askerim, vatana borcumu ödeyeceğim, her şey vatan için!
Bir canım var, vatanıma feda olsun!
Asker oldum, şeref doldum; vatanıma canım feda!
Askerlik şereftir, biz de bu şerefli yoldan geçeceğiz!
Bu vatanın neferiyim; anam, babam, kardeşim, sevgilim… vatanımdır!
Vatan! Sensin vazgeçilmez sevgili, sensin kalbimde yatan!

Kötülüklerden KORUNMA duası

Allahümme ente rabbi la ilahe illa ente aleyke tevekkeltü ve ente rabb’ül-arş’il-azim, maşallahü kane ve ma lem yeşe lem yekün ve la havle ve la kuvvete illa billah’il Aliyy’il Azim. Bu dua kötülükten korunmak için okunan duadır.

ASKER UĞURLAMA DUASI

Ey Kainatı yoktan var eden, her şeyi emrimize yar eden Ulu Allah!

Tüm sorunu çözmesini mi istiyorsunuz? Derviş uygulamasını hemen indirin

Bereket Duası _ karınca duası _ Arapça  ve Türkçe

Ey bütün dertlere şifa bahşeden Rabbimiz! Hasta gönüllerimizi iyileştir, dertli kullarına deva, hasta kullarına şifalar ihsan eyle Ya Rabbi! Bütün işlerimizin akibetini hayırlı eyle. Bize dünyada ve ahirette iyilik ve güzellikler ver. Bizleri cehennem azabından koru
Ya Rabbi!

Ya Rabbi! Şu anda huzurunda büyük bir ümitle sana el açan, vatanına, milletine hizmet için, vatanına kurban olsun diye eline kına yakılan yiğitlerin, mehmetçiklerin, annelerin, babaların, kardeşlerin, eşlerin, çocukların, akrabaların, komşuların yapmış oldukları duaları kabul eyle, kalplerindeki güzel ve halis istekleri Sen makbul eyle.

Hep birlikte, büyük bir coşkuyla askere uğurladığımız evlatlarımızı, vatanına, milletine bağlı olarak yetişmelerini ve sağ salim olarak yurtlarına dönmelerini nasip eyle…

Askerlerimizin istikballerini parlak, kıyamet gününde yüzlerini ak eyle Ya Rabbi! Halk içinde imanlarıyla itibarlı, millet ve memleketimize faydalı olmalarını müyesser eyle
Ya Rabbi!

Ey Rabbimiz! Dinimizi, Kur’an’ımızı, ırzımızı, namusumuzu, iffetimizi, şerefimizi, ordumuzu, yurdumuzu muhafaza eyle. Memleketimize göz diken düşmanlara ve memleketin kötülüğüne çalışanlara fırsat verme Ya Rabbi!

Dinimize yardım edenleri iki cihanda aziz eyle, her türlü hizmetlerinde muvaffak eyle Ya Rabbi! Senin yolundan, Kur’an yolundan, İslam’ın yolundan bizleri ayırma Ya Rabbi!

Bu aziz vatanı korumak, İslam’ın sancağını dalgalandırmak için cepheden cepheye koşan ve bu uğurda canını feda eden bütün şehitlerimizin ruhunu şad eyle
Ya Rabbi!…

Bugün burada, canı, gözü gibi büyüttüğü fidan gibi delikanlıları, genç yiğitleri yetiştiren ve gururla, iftiharla, dualarla başı dik, alnı açık, gururla, göğsünü gere gere askere uğurlayan annelerin, babaların, emeği geçenlerin kalplerinden geçen duaları da kabul eyle.

Ey Gençler,

Askerliğiniz mübarek, yolunuz açık olsun. Güle güle gidin, güle güle gelin. Allah’a emanet olun.

Rabbenağfirli Duası – Tevessül Duası-Hacı Uğurlama Duası

Ayetel Kürsi ile Dil Bağlama Derviş Mehmet

Baldızı kendine aşık etme duası

Aşık Etme Duaları ve Yolları

Cin çıkarma duası ve cin kovma

BOL SATIŞ Duası VE MÜŞTERİ İÇİN DUA – TİCARET DUASI

Acil Rızık Duası: Bereket Kapılarını Açan Niyaz

karınca gibi müşteri yağdıran dua

Kara talih ne demek Alın yazısı anlamı

Zenginlik duası ve Zenginlik suresi- Hz Süleyman zenginlik duası

Zayıflama Büyüsü Nasıl Yapılır ?

Türkiye’deki En Ünlü Medyumlar En İyi 40 Medyum

sınava girmeden önce okunacak dua ehliyet sınavaı duası

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]

Yorum yapın